Tähän asti jännittävin ja miellyttävin näyttely sloughien parissa. Aloitetaanpa alusta:

Matkamme alkoi täältä Kokkolasta ystäväni Sadun ja koirani Lillin kanssa kohti ruotsia. Lähdimme aamupäivästä ajamaan kohti Turun satamaan. Matkamme sujui joutuisasti.....kiitos Nancy:n ( Automme navigaattori). Koska aikaa jäi ennen laivanlähtöä kiertelimme Turussa katsellen maisemia....ihana kaupunki.

No hieman jännitti mitä tapahtuu lähtöselvityksessä , ajetaanko autolla suoraan laivaan vai käydäänkö jossain ilmoittautumassa (olin eka kertaa auton kanssa siirtymässä laivaan) No matka oli etukäteen maksettu , joten riitti kun jonotti autossa lähtöselvityksessä. Ajo laivaan oli helppo....vaikka olin kuullut ihan jotain muuta.

Laivalla etsimme ensin hyttimme ja veimme tavarat sinne. Sitten lähdimme katselemaan laivaa ja kävelyttämään Lilliä. Koiria laivalla oli melkoisesti. Onneksi koirattomat ihmiset olivat huomaavaisia meitä koirallisia kohtaan. Mitään negatiivistä emme kuulleet koko matkamme aikana....päin vastoin. Ihan vieraat ihmiset halusivat kuvata koiriamme ja ihastelivat niitä. Ainakin Lilliä ja Lillin uutta ystävää Jussi borzoita ja epäilemättä muitakin...olihan laivalla myös kauniit salukit.

Tutustuimme jo menomatkalla Jussi borzoin seurueeseen meillä synkkasi heti. Lilli sen sijaan aluksi ihmetteli Jussin suurta kokoa ja lähentelevää olemusta , mutta ajan kanssa heistä tuli hyvät ystävät. Yö laivassa sujui hyvin ja pelko Lillin syömättömyydestä laivalla osoittautui aiheettomaksi....tosin meillä oli mukana "extra eväät" kalkkunapullia ja kaupan makaroonilaatikkoa jonka lopun söin minä. Satu katsoi minua ihmeissään , ettei ole koskaan aiemmin nähnyt koiran ja emännän syövän samaa ruokaa.....no sehän oli vain makaroonilaatikkoa ja maistoin 1 kalkkunapyörykänkin ,ihmisille tarkoittetuja tietysti ;)

Lähtiessämme laivalta kohti messukeskusta Nancy petti meidät.....se ei tuntenut koko ruotsia vaan ohjasi meitä takaisin laivaan. Lähdimme ajamaan summanmutikassa kohti jotain vain....kunnes meidät ....ainakin minut valtasi epätoivo....Soitin miehelleni kotiin suomeen, mutta puhelimessa oli vieras miesääni joka sanoi Hello!! Hello!! Pyysin vain ateeksi ja löin luurin kiinni (kannattaisi valita eteen suomen suuntanumero ;)). Siinä sitten istuimme Sadun kanssa ja ihmettelimme mitäs nyt tehdään. Onneksi tajusin laitaa navigaattorimme kiinni ja avasin sen jonkin kuluttua uudestaan ,nyt sekin heräsi ja tajusi  , että mehän ollaan ruotsissa ja määränpää pitäisi olla messari.....Ihan tuurilla olimme noin parin kilometrin päässä messarista...huh..huh....ja eikun ajamaan perille.

Saapuessamme perille, meitä vastaan tuli kehänlaidalle iloinen nainen joka sanoi "Hei minä olen Sari". No sehän oli suomalainen Tibniy sloughin omistaja. Liityimme häkkimme kanssa samaan seurueeseen. Junnu, Päivin sloughi nukkui omassa häkissään Päivin ollessa galgo Danten kanssa omassa kehässään arvosteltavana. Sanottakoon heti tässä , että Dante sai JWW-08 tittelin . Onnea vielä Päivi!!!!

Paikalle alkoi virtaamaan slougheja ja ruotsalaisia kasvattajia. Saimme ERITTÄIN lämpimän vastaanoton kaikilta!!! Kauniit sloughit herättivät mielenkiintoa. Tapasin Tiinan (Al Suwiid) Ingelan (Tillieville) Yvetten (omistaa Lillin veljen Ashrahin) Ingerin (Ghazoot) ja kermana pohjalla saksalaiset joilla oli Schuru-Esch-Scham kennelin koirat. Schrittit eivät itse tulleet paikalle ,koska olivat jääneet hoitamaan kotiin pentuja....niin ja tietysti Päivin ja uuden tuttavuutemme Sarin sekä hänen erittäin kauniin sloughin Tibniy Schuru-Esch-Schams:n josta jo aiemmin mainitsin....Lillillä synkkasi Tibniyn kanssa parhaiten....ei mitään elvistelyä Lillin puolelta joka yleensä laittaa toiset ruotuun.

Saimme arvokasta tietoa saksalaisilta. Satu varsinkin oli iloinen kuullessaan Fazlin emästä Zayasta (joka on muuten Tibniynkin emä). He kertoivat ,että Zayan luonne on harvinaislaatuinen , he eivät ole koskaan nähneet ennen moista!!!!!! He ylistivät sen koiran "taivaisiin". Tunsimme olevan osa heidän porukka olihan meillä kaikilla suomalaisilla slougheilla saksalaistaverta suonissaan ;)  Olen vieläkin ihmeissään S-e-S kennelin koirien rauhallisesta ja tyynestä käytöksestä!! Eräskin nainen (en muista nimeä) jätti sloughinsa IRTI makaamaan patjalle ja käski odottaa siinä paikallaan kunnes palaa.....no seurasimme tilannetta ...siinä se vaan makasi ja odotti kiltisti eikä lähtenyt mihinkään....uskomatonta...mutta totta kun omin silmin näimme. He kertoivat kuinka pystyvät pitämään koiriaan irti , koska ne tulevat luokse kutsuttaessa....Aivan mielettömän ihania tapauksia.

Olen iloinen tavatessani Lillin veljen Ashrahin!!! Ashrah oli todella iloinen ja avoin pakkaus. Roteva nuori mies. Myöskin olimme iloisia molemmat Yvetten kanssa tavatessamme näin livenä...aiemman viestittelyn sijaan. Meillä oli paljon puhumista (Satu tulkkasi minulle)ja aiomme jatkossa olla yhteydessä useamminkin.

No oma lukunsa oli sitten arvostelukehät. Huomasin kuinka paljon täytyy tehdä vielä sen eteen miten esitän Lilliä. Ruotsalaiset olivat huippuja tässä asiassa!!! Koirat toimivat kuin ajatus....seisoivat kauniisti ja esiintyivät ERITTÄIN kauniisti...ei mitään turhia hyppelyitä tms...Myös saksalaiset osasivat homman. Lilli joka on kookas narttu näytti pikkuruiselta saksalaisten rinnalla....joten "nou hätä". Lilli esiintyi hyvin ja sai erittäin hyvän arvostelun (laitan arvostelun näkyviin tuonne aiemmalle näyttelytulos sivulle)Avo  EXC-3     Sain tai "pakonsanelemana" esitin Junnun avo luokassa hienolla tuloksella Avo EXC-1 olo oli hieman koominen kun Lillin veli Ashrah  jäi Junnulle toiseksi (sorry Yvette).....Esitin Junnun niin hyvin kuin pystyin...onneksi hän oli yhteistyhaluinen , vaikka etsikin Päiviä yleisön joukosta...tais olla Junnulle eka kerta kun vieras "handlaa" ( Päivi oli Danten kanssa toisessa kehässsä ) Onneksi Päivi saapui paikalle kun jaettiin sertit. Junnu sai ruotsin sertin  tullen näin ruotsin valioksi ja koira joka sai Cacibin oli jo Intti joten Junnu tulee saamaan sen häneltä!!! Hienoa Päivi ja Junnu!

Olen iloinen kuullessani kommentteja ruotsalaisilta kasvattajilta sekä saksalaisilta . Nyt olen varma  ,että haluan Lillille ekapentueeseen isäksi Fazli Schuru-Esch-Schams:n tosin terveys tarkastetaan ensin molemmilta vanhemmilta. Fazli sai ERITTÄIN  ylistävät kommentit eräältä ruotsalaiselta kasvattajalta. Ja samainen kasvattaja ihastui Lilliin ihan valtavasti kehuen hänet erittäin kauniiksi ja hyvin kehittyneeksi nartuksi....Myös saksalaiset olivat innoissaa nähdessään Hashimin tyttären.

Tuloksia voi muuten käydä katsomassa sitten tuolla  www.sloughi-europe.net  sivuilla.

Kaikin puolin reissu oli onnistunut. Saimme uusia tuttavuuksia. Ruotsalaiset kasvattajat haluavat tavata meitä uudestaankin ja maileja on lähetelty puolin ja toisin ;) Sain mitä matkalta halusinkin. ERI oli vähittais tavoite ja sen saimme. Sekä tavata eri kasvattajia ja vaihtaa mielipiteitä.

Ostoksia emme tehneet näyttelyssä....samaa tavaraa saa suomessakin ja paluumatkan TAXFREE ostokset on vielä tekemättä. Meillä oli laivamatka varattu takaisin sunnuntai aamuksi , mutta menimme satamaan kärkkymään paikkaa lauantai illan laivaan ...ja ihmeen kaupalla saimme paikan tosin hyttiä ei. Alku illasta tapasimme taas JUSSIN seurueen ja keskusteluja riitti aiheesta kuin aiheesta. Lilli sai myös maistaa eka kerran elämässään katkarapuja Jussi herran seurassa, ja kun seura oli miellyttävä  niin maistuivathan nuo todella hyvälle ;)  Yö meni sitten joutuisasti tavatessamme taas uudet  hauskat ihmiset Riitan ja Hannan  . Hauskoja tarinoita kerrottaessa matka sujui mukavasti vaikka laivassa oli ÄÄRIMMÄISEN kylmä!!!!! Joskus 04:00 alkoi uni painamaa silmiä kiinni...olihan meillä vielä piiiiiiiiiiiiiiiiitkä ajomatka autolla edessä. Kaikki päättyi onnellisesti ja pääsimme ehjinä kotia.

ERITYIS KIITOKSET  SADULLE!!!!!  Päiville , Sarille sekä kaikille uusille tuttaville Jussi borzoin seurueelle Johannalle ja Tarjalle ja ELL. (Jussin siskon omistaja)

TACK: Yvette, Tiina, Ingela och Inger

DANKE: Kennel Schuru-Esch-Schams

Toivottavasti tapaamme vielä uudestaankin.