Sloughien ja Azawakhien omistajat keräsivät porukkansa kasaan ja järjestivät yhdessä tapaamisen. Tämä on suomen historiassa ensimmäinen kerta kun tälläinen koko maata koskeva tapaaminen järjestettiin. Ajatus oli aluksi , että tapaamme jo alkukesästä , mutta se siirtyikin sitten loppu syksyyn johtuen eri syistä.

Paikalla oli 3 sloughia ja 2 azawakhia omistajineen. Saimme tapaamiseemme "kunniavieraakseemme" Peter "Petski" Rönnin joka on toiminut 15 vuotta tuomarin tehtävissä ja nyt viimeiset 3vuotta ylituomarin tehtävissä vinttikoirien maastokisoissa.

Petski teki meille haastavan radan. Rata oli samanlainen kuin SMM-08 rata joka pidettiin Untamalassa....samassa paikassa missä meillä oli tapaaminen . Jännitti kovasti miten koirat ajavat rataa ja jaksavat sen. Porukassa oli sloughi joka ei ollut koskaan aiemmin ajanut viehettä. Tämä nuori koira oli aivan mahtava juoksija. Voi sitä intoa mikä koirasta uhkui.....koira toimi kuin "vanha tekijä"....tästä sloughista tullaan kuulemaan varmasti vielä juoksurintamalla lisää.

Meidän kaikkien yllätykseksi , Petski ilmoitti ,että hän on arvostellut koirien ajot pisteiden kera.....se toi lisäjännitystä harjoituksiin. Koirien  maastokisassa arvioidaan 5 eri aluetta . Ketteryys , kestävyys , nopeus , älykkyys , innokkuus seuraamiseen. Jokaisesta suorituksesta maksimi pisteet on 20 pistettä. Eli jos koira on täydellinen juoksija niin pisteet on 100 pistettä/juoksu/tuomari..

Petski antoi pisteytyksensä ohessa myöskin palautteen mistä pisteet muodostui ,mitä tarkoittaa älykkyys tai kestävyys, mikä pudotti pisteitä yms....Saimme myöskin tehdä hänelle kysymyksiä mieltä askarruttaviin asioihin. Sekä neuvoja treenamiseen.

Makkarapaiston ja kahvitusten jälkeen seurasi "vapaata seurustelua". Päästimme koirat vapaiksi nauttimaan Untamalan tarjoamista upeista hiekkamontuista ja koira seurasta.

Päivä venyi pitkäksi....aloitimme aamusta klo 11 ja kotiin lähdimme 17:00 jälkeen....Outi ja Aida olivat kotona vasta keskiyön aikoihin....Kiitos teille että lähditte mukaan. Aida juoksikin seuraavana viikonloppuna ykköseksi HVK:n maastokisoissa...Onnea Aida ja Outi.

Kiitos kaikille mukana oleville. Petskille ja Inkulle sekä muille osanottajille...päivä oli upea!!!

Toivottavasti tapaamme jälleen.....jopa isommallakin porukalla.

HIEMAN KUVIA TAPAAMISESTAMME

2003412.jpg

Monitoimi mies Petski. Hän vastasi  kaikesta kuten kuvasta näkyy. Aasta Ööhön.

2003413.jpg

Inkku koirineen.

2003418.jpg

Saluki muotia

2003429.jpg

Tällä herralla oli tylsää....olisi pitänyt päästä muiden joukkoon juoksemaan.

2003425.jpg

Fazli ja Uffa...safarilla

2003433.jpg

Azawakh  "Apasse" tarkkailee rataa

2003400.jpg

Aida leidi poseeraa kameralle. Tämä on Azawakh neitonen

2003406.jpg

Kukkulan kuningas sloughi uros Fazli

2003437.jpg

Minun prinsessani Lilli