Esittelin blogini alussa itseni nimeltäni ja missä asun, mutta kerron nyt hieman tarkemmin itsestäni ja koiraharrastuksestani.

Olen viettänyt koko elämäni tavalla tai toisella eläinten kanssa. Lapsuuteni lomat vietin maalla mummulassa jossa rakkauteni ja hoivaamisviettini kohteeksi joutuivat lehmät ja vasikat. Olen jopa itse lypsänyt koneellisesti lehmiä ja ollut mukana useissa poikimistilanteissa ja saanut nimetä useita vasikoita ja juottaa niille ensimaidon.

Ensimmäinen koira meidän perheessä oli saksanpaimenkoira Saku. Se oli väriltään lähes musta ja oli ollut ennen meille tuloaan varastolla vartiokoirana. Yllättävää oli se kuinka nopeasti se sopeutui uuteen kotiin. Toinen koira joka muutti meille pentuna oli cockerspanieli Jessika kennel Leavenworth Look at Me.     Jessikan  isä: Lagoon Dimitri   ja  emä: Meritorpan Aubelia.

Mukaan mahtuu myös pari hamsteria Roope ( kulta) ja Klaara (angora). Eka hamsterin ostin vanhemmiltani salaa.....onneksi sain pitää sen. Toisen eli Klaaran ostin jo ihan luvan kanssa.

Kun muutin omaan asuntoon ja hankin "oman elämän" niin meille muutti kotikoiraksi dobermanni A`dreams Japonica Jasmin jota kutsuimme Jasminiksi. Ikävä kyllä Jasmin kuoli ELL mukaan kardiomypatiaan vaikka olen kuullut joidenkin ihmisten väittävän ihan jotain muuta...Jasmin oli ELL hoidon alaisena kuolemaansa asti.

Sitten meille muutti iki ihana kääpiöpinseri A´dreams Red-Dragon alias Dino. Dinon saimme pitää 12,5v kunnes se menehtyi munuaisten vajaatoimintaan. Dinon kanssa kiertelimme näyttelyitä saavuttaen hienot meriitit Kans,Fin,S,Lv Mva, BalticW-97 ja Finnsg (Finnsg arvoon piti saada rodun erikoistuomareilta tietty määrä tuloksia) Muutama ROP voitto tuli myös erkkareissa. Ryp 2 sijoituksia ja Bis 3 (sijoitus oli erkkarinäyttelyssä). Dinolla on 5 pentuetta suomessa ja 2 ruotsissa. Jälkeläisnäyttö on ollut erinomaista ihan Kans Mva asti ja onpa siellä ollut myös monia VUODEN KOIRA jälkeläisiä. Dino oli hyvin rotutyyppinen saksalaislinjainen uros kääkkä....Ikävöin Dinoa edelleenkin. Kuvia Dinosta löytyy KUVABOXISTA http://www.kuvaboxi.fi/julkinen/283vh+al-waahid-adreams-red-dragon.html

Dinon ollessa vuoden ikäinen palasin taas dobermanniin (mikä oli virhe) A´dreams Hurrigan kotoisasti Remu. Remu sairasti koko elämänsä pennusta asti ja jouduimme luopumaan siitä Remun ollessa 4v. Tämä dobberi sairasti melkein kaiken mitä koira voi......useista yrityksistä ja hoidoista huolimatta emme voineet enään mitään... armahdimme sen lopulta. Remun elämä meni tuskalliseksi viimeisen puolenvuoden aikana....Ell tuli kotiimme ja nukutti Remun ikiuneen. Kaipaan valtavasti tätä uskollista ystävää.Vannoin tämän olevan viimeinen dobberini.

Dinon olessa 12v meille muutti sitten tämä pitkäsäärinen kaunokainen sloughi Lilli. Lilli onkin osoittautunut erinomaiseksi valinnaksi. Sloughi rotuna on terve ainoastaan PRA on asia joka voi vaivata toki aina yksittäistapauksia terveyden osalta ilmenee mutta ei yleisesti. Lillillä on ihana luonne. Se on rotutyyppisesti erinomainen moneltakin osalta. Minulta on usein kysytty miksi vaihdoit rotua ja se on noin laihakin. No syitä on useita. Voin syyttää sloughi valinnastani kahta asiaa...Uadia ja ystävääni Satua (kiitos Satu siitä) Uadi on maailman kaunein sloughi narttu...niin se vain on. Kun näin kuvan Uadista olin ihan myyty. Kuinka koira voi olla noin kaunis ja sopusuhtainen. Ihana pää, upea kroppa , ihanasti brindle ja niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin ylväs. Siitä se  sitten lähti liikkeelle. Sadun kanssa surffailimme netissä ja hän esitteli minulle näitä upeita koiria. Viihdyimme myös azawakh vinttikoirien sivuilla ihastelemassa niitäkin ,mutta sloughi luonteensa puolesta ratkaisi asian ja koska tykkäsin myöskin isommasta rodusta niin valinta osui sloughiin. Huomasimme ,että Uadille suunniteltiin pentuja...niinpä laitoimme mailia Kjellåkelle ja kysyin oliko hän halukas myymään suomeen minulle brindle narttupentua? Niinpä meille tuli sitten Lilli. Kävimme hakemassa hänet ruotsista ja Lilli matkusti urheilukassissa matkalla suomeen tuttujen hajujen ja lelujen kanssa.

Yhteinen elämämme on lähtenyt hyvin käyntiin. Lillin lähestyessä 2 vuoden ikää siitä on tullut helppo tapaus. Pennun riekkumiset ja "koti uuteen kuntoon" on loppunut sisällä. Nyt meillä sitten asustaa seesteinen kaunis ja ihana naisenalku.

Lillin sukujuuret ovat erinomaiset. Lillin isä on Maailmanvoittaja upea Hashim Schuru esch Schams. Hashimilla on niin paljon meriittejä ,että ne voi käydä lukemassa  sivulta  www.sloughi.de   linkistä.

Emä on Uadi Djemilla De la Citè Du Guerrier . Uadilla on useita voittoja ja meriittejä löytyy , jälkeläisnäyttökin on lupaava. Ruotsissa Jälkeläisluokassa BIS 1 sijoitus....ei huono.... ei niin.  Ja juoksupuolellakin ainakin Lillin veli Ashrah on kunnostautunut. Ashrah on menossa EM maastokisoihin ruotsissa loppukesällä. Saapa nähdä miten tuo sisko mahtaisi juosta.

Rotuna sloughi on minulle ehdoton ykkönen vaihda en ,mutta laajentaa voin ;)  Tässä hieman taustaa. En ole "sihteerikkö" joten antakaa anteeksi taas kirjoitusvirheeni.

Ps. Näyttelytuloksia on päivitetty